Tips til shopping fra utlandet

Er du usikker på hvordan det er å kjøpe varer fra utlandet?
Her er noen gode tips:
  • Det er veldig få varer som du må betale toll for, du finner mer info om det her: Toll.no. Det er forskjell på toll og mva.
  • Mva må du betale for alle varer hvis verdien overstiger 200 kroner. Hvis varen er gave betaler du ikke mva før verdien overstiger 1000 kroner. Mva er 25%. Overstiger verdien 200 kroner betaler du 25% av hele summen + 110 kroner i engangsavgift.
          Eksempel: Varen verdt 250 kroner + frakt 50 kroner= 300 kroner+75 kroner i mva+110 kroner i gebyr. Total summen blir da 485 kroner.
  • Har du problemer med at nettsiden ikke sender til Norge fins det en løsning for dette også. USAMail1 kan opprette en adresse for deg i USA som du kan få sendt varene dine til og videresende varene til din adresse i Norge. De kan beholde varene i 45 dager før det blir videresendt til deg slik at du kan samle opp flere varer for at frakt skal bli billigere.
  • Hvis det er en UK side har jeg også funnet et firma som kan opprette adresse for deg i England og sende varene til deg: My UK Mail du kan også få sendt varer fra Ebay til en slik adresse så det er mye penger å spare på det. Hvis du oppretter profil på My UK Mail kan du få £5 gratis hvis du nevner Billig på nett når du lager profilen din. Jeg vil også få £5 gratis hvis du gjør dette, så vinn, vinn for begge :-)
  • Link til valutakalkulator: Valutakalkulator