onsdag 5. september 2012

Billig garn til strikking og hekling + oppskrift til skappel genser

Ja som alle andre har jeg lagt merke til at folk har fått dilla på å strikke, bl.a Skappel genseren som er blitt så populær.

Inspirert av dette har jeg funnet et garn som ligner en del på garnet som blir brukt til å strikke genseren i min favoritt garnbutikk: Lux Yarn

Link er til et garn som heter Mohair. (jeg har ikke prøvd garnet selv pga strikke pause)


Thumbnail 1

Pris for 4 nøster = 400 gram er 80 kroner.
Frakt kommer utenom, den er litt høy siden det blir sendt fra Tyrkia.
Pakken blir levert på døren vanligvis fra 1-5 dager hvis du bor i nærheten av en stor by.

Legger ut oppskriften til Skappel genseren også for de som ikke allerede har den eller ønsker å prøve den :-)

Garn: ca. 7-8 pakker "Det Store Alpakka"-garn og ca. 6-7 pakker "Iris Alpakka"-garn. Disse skal strikkes sammen, en tråd fra hver garntype.

Bakstykket: Legg opp 80 masker på pinne nummer 7. Strikk først 4 cm vrangbord (ribbe), altså 2 rette og to vrange. Så strikker du bare vanlig, rett, frem og tilbake, til ønsket lengde.


Forstykke: Helt likt som bakstykket, men når du er 7 cm fra ønsket lengde, fell 16 masker på midten. Fortsett å strikke frem og tilbake på en av sidene mens du feller en maske nær halsen hver runde i 4 runder. Da skal det være 28 masker på pinnen (på den ene siden av halsen. De andre maskene på motsatt side må settes av på en "hvilepinne" i mellomtiden). Strikk til ønsket lengde (ca. 7 cm) og fell. Gjentas på andre siden av halsen.


NB: Bakstykket kan godt være litt lengre enn forstykket! :)


Ermer: Legg opp 40 masker. Start med å strikke 4 cm vrang bord (ribbe), altså 2 rette og to vrange. Strikk så frem og tilbake til du teller 15 riller. Legg ut en maske på hver side (det fineste er om du legger inn masken innenfor 2. maske på pinnen). Strikk 4 riller til, og gjenta til du har 52 masker på pinnen. Strikk til ønsket ermelengde og fell av.


Sy sammen på vranga og vreng (unngå å sy sammen helt ned for å få litt splitt i endene).

Happy shopping fra Billig på nett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar